Сане е цел номер едно на Ливърпул за замяна на Салах


Н. Гавазов

Сане е цел номер едно на Ливърпул за замяна на Салах

Ливърпул направи крилото на Байерн Мюнхен Лерой Сане своя цел номер едно, за замяна на Мохамед Салах.

Миналото лято Ливърпул успя да задържи Салах далеч от Ал -Итихад, чиято оферта от £150 милиона за Мохамед беше отхвърлена.

От Ал -Итихад бяха готови да увеличат таксата над £200 милиона, но Ливърпул даде да се разбере, че няма да има сделка в края на този трансферен прозорец.

Ал -Итихад и други клубове от Саудитска Арабия продължават да се интересуват от Салах, който все още не е казал и дума за проваления си трансфер.

Очаква се саудитците да се върнат за Салах следващото лято и Ливърпул едва ли ще застане на пътя на египетския национал, който тогава ще бъде на 32 години.

Следователно усилията на Ливърпул в момента са съсредоточени върху намирането на заместник на Салах, като Daily Mirror твърди ексклузивно, че клубът от Мърсисайд вече е определил своята цел номер едно за ролята.

Става дума за Сане, в името на чиято покана Ливърпул е готов да актуализира трансферния си рекорд, който вече възлиза на 80 милиона паунда, похарчени от "червените" за привличането на нападателя Дарвин Нунес от Бенфика.

27-годишният германски национал също привлича интерес от страна на Реал Мадрид, но шефът на Ливърпул Юрген Клоп очаква да победи конкуренцията, за да привлече своя сънародник.

По-рано в кариерата си Сане прекара четири сезона в Манчестър Сити, който го продаде на Байерн Мюнхен за £55 милиона през лятото на 2020 г. Лерой с тима на Сити успя да спечели два трофея от Висшата лига, Купата на Англия и три Купи на Лигата.

Сане направи страхотен старт на новия сезон, отбелязвайки седем гола в 11 мача за Байерн.

  Сподели
257