Рууни оглави Бирмингам


Н. Гавазов

Рууни оглави Бирмингам

Клубът от Чемпиъншип Бирмингам представи бившия нападател на Манчестър Юнайтед и Англия Уейн Рууни за свой нов мениджър.

Въпреки много успешния старт на новия сезон, Бирмингам реши да уволни Джон Юстас, което съвпадна с напускането на Рууни от Ди Си Юнайтед, който приключи кампанията си, като пропусна плейофите на МЛС.

В резултат на това 37-годишният Рууни бързо постигна споразумение с Бирмингам, който днес обяви подписването на договор за три години и половина с Уейн.

Рууни ще бъде подпомаган в Бирмингам от Ашли Коул и Джон О'Шей, които Уейн познава съответно от престоя им в Англия и Юнайтед.

Коул и О'Шей обаче ще запазят ролите си съответно в националните отбори на Англия U-21 и Република Ирландия.

Рууни вече има треньорски опит в Чемпиъншип. Уейн води обхванатия от криза Дарби за сезон и половина, преди да замине за Америка през лятото на 2022 г.

"Напълно съм щастлив да се присъединя към Бирмингам в такъв вълнуващ момент. За мен е много ясно, че те (собствениците) имат план и искат да постигнат своите амбиции за клуба. Ние сме напълно изравнени в нашите очаквания. Развих треньорската си кариера и поставих пред себе си такива изпитания, така че да бъда готов за тази възможност. Този проект ми дава усещане за цел и нямам търпение да започна", заяви Рууни.

  Сподели
194