Юнайтед влиза в битка със Сити за подписа на Насри


Н. Гавазов

Юнайтед влиза в битка със Сити за подписа на Насри

Манчестър Юнайтед ще направи своя първи ход за привличането на звездата на Арсенал Самир Насри, като представи оферта в размер на 20 милиона паунда за френския национал, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. По този начин, 19-кратните шампиони на Англия ще се изправят в директен сблъсък за подписа на полузащитника със своя градски съперник Манчестър Сити, който според Sky Sports вече е договорил трансфера на полузащитника.

Мениджърът Роберто Манчини е на границата да приключи сделката от 7 милиона паунда по прехвърлянето на защитника на „артилеристите" Гаел Клиши и е уверен, че това ще помогне по-лесно да бъде привлечен и неговия съотборник Насри. В Юнайтед обаче, са напълно уверени, че 24-годишният французин, който има само една година до края на договора си ще предпочете „Олд Трафорд" пред Ийстланд.

Според Goal.com., Сър Алекс ще отправи официално предложение в следващите дни до Арсенал относно Самир, като шотландският специалист е готов да предложи дори 25 милиона паунда, с което да направи клуба от „Емирейтс" по-разговорлив.

Арсенал е предложил на Насри петгодишен договор със заплата от 90 000 паунда на седмица, но предложението на Юнайтед е значително по-добро - 110 000 в британска валута на седмица, с възможност за допълнително бонуси. Двете оферти обаче бледнеят пред това, което Сити готви да даде на французина, което според неофициална информация е 180 000 паунда на седмица.

Тези новини със сигурност няма да се харесат на Венгер, който рискува да започне сезона без някои от ключовите си играчи, след като почти е ясно, че Фабрегас и Клиши напускат. Със сигурност, Арсенал ще се противопостави на всякакви опити да бъде привлечен Насри, но ситуацията при „артилеристите" е такава, че те се намират в своеобразен „цайтнот", след като цяла година се размотаваха относно новият договор на французина и заплахата от това да го загубят без пари следващата година е съвсем реална.

От своя страна, полузащитникът е отворен за евентуален трансфер на „Олд Трафорд" и в началото на месеца изрази недвусмислено желанието си.

"Не искам да отида в Юнайтед? Аз трябва да видя първо, дали техния интерес е реален", заяви Насри.

А в интереса на Юнайтед няма причина да се съмняваме, след като Сър Алекс Фъргюсън вече похарчи повече от 50 млн. паунда през това лято, подписвайки с Фил Джоунс, Ашли Йънг и Дейвид де Гея, но все още не е подсилил средната линия на отбора, която беше най-уязвима през изминалия сезон и която понесе най-много критики от специалистите.

 

  Сподели
96