Девет от Ливърпул не издържаха срещу Тотнъм


И. Ангелов

Девет от Ливърпул не издържаха срещу Тотнъм

Тотнъм посрещна Ливърпул в супер сблъсъка на седмия кръг от Висшата лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" гостите пострадаха от очевидно нередовно отменен гол, загубиха човек с червен картон, допуснаха гол, върнаха се до 1:1 и загубиха втори човек с червен картон, впечатлявайки до 96-ата минута когато автогол на Матип реши донесе победата на "шпорите" - 2:1.

Зрелището още до почивката си заслужаваше след като рано в 26-ата минута Къртис Джоунс напусна игра с директен червен картон за влизане високо в крака на Бисума. В 34-ата минута обаче с човек по-малко Салах успя да намери Диаз зад защитата и той вкара, но голът бе отменен поради засада, каквато не се видя на повторения.

В 36-ата минута Джейми Мадисън разцепи защитата на противника с прекрасно подаване, намирайки Ришарлисон за ниско подаване за Сон и 1:0. Малко след това Ришарлисон нацели и гредата на Алисон, а в 49-ата минута на първата част Коди Гакпо със завъртане в полето вкара през Викарио за 1:1.

На почивката Гакпо бе сменен от Жота, но след около 20 минути португалецът също бе изгонен за два жълти картона за нарушения срещу Удоджи. Това постави играта почти изцяло в полето на Алисон, но той издържаше заедно със сгъстената защита пред себе си. В последната минута на продължението обаче изключителният днес Педро Поро се включи отново и центрира остро, а Матип в опит да избие отклони в собствената врата за 2:1.

  Сподели
1000