Савидж: Почетино трябва да получи време


Н. Гавазов

Савидж: Почетино трябва да получи време

Бившият полузащитник на Уелс Роби Савидж смята, че мениджърът на Челси Маурисио Почетино трябва да получи време.

"Когато един футболен клуб похарчи £1 милиард за нови играчи и когато този футболен клуб не вкара гол в продължение на 288 минути, не вкара гол срещу Нотингам Форест и Астън Вила у дома и Борнемут като гост, завършвайки на 14-то място във Висшата лига, тогава се озовавате под огромен натиск.

Мисля, че Почетино има нужда от време. Нуждае се от време, за да изгради отбор и той е от типа мениджър, който знае как да подобрява играчите. Той направи това в миналото с Тотнъм, всички знаем това. Но знаем жестоката природа на футбола, знаем жестокия характер на Висшата лига и как Челси се справяше с мениджърите си в миналото. Да вземем Греъм Потър - ако го бяха задържали, щеше ли Челси да е по-зле, отколкото е сега? Всъщност, мисля, че щяха по-добре да започнат сезона, ако го бяха оставили.

Но това не означава, че Почетино не се нуждае от повече време, изобщо. Вижте, те имат контузии, въпреки че това не е извинение предвид количеството пари, похарчени за този отбор.

Ако тази лоша форма продължи, сега е само въпрос на време хората да започнат да се чудят дали Почетино си заслужава да продължи. Между другото, аз не съм от тези хора. Предишната му история, миналото му ми казват, че той ще промени нещата наоколо. Но той се нуждае от подкрепата и вярата на собствениците. Мисля, че може да го оправи. Въпросът обаче е колко време ще му дадат.

Мисля, че той трябва да го получи поне до Коледа. Те не играят в европейските клубни турнири, но имат нужда от това. И ако достигнат точка, в която класирането за следващия сезон не изглежда реалистично, тогава ще трябва да вземат решение. Но засега трябва да му дадат време.

Защо да се отървем от Почетино сега, след като похарчи милиард паунда за играчи. Няма смисъл да обсъждаме бъдещето му в момента. Има шест изиграни мача през новия сезон, така че го оставете на мира", заяви Савидж.

  Сподели
108