Арсенал с драматична победа над Ман Юнайтед


И. Ангелов

Арсенал с драматична победа над Ман Юнайтед

Арсенал посрещна Манчестър Юнайтед в срещата от четвъртия кръг на английската Висша лига. Днес домакините тръгнаха силно, допуснаха гол, върнаха се бързо, двата тима пострадаха от ВАР решения и срещата завърши при 3:1 с обрат за Арсенал в последния момент.

Арсенал започна с редица положения, а Кай Хаверц пропусна златно такова от непосредствена близост, когато не успя да нацели топката изобщо. След като издържа на напрежението в 27-ата минута Юнайтед откри с първото достигане до полето на противника, а тук Ериксен изведе Рашфорд в една контра и нападателят се справи с двама пред себе си за да стреля през Рамсдейл, който успя само да избие в гредата и мрежата за 1:0.

След 110 секунди Арсенал изравни за 1:1 като Мартинели намери добре Йодегор за удар през Онана. До почивката и двата тима имаха още ситуации, но гол нямаше.

В 59-ата минута реферът посочи бялата точка когато Уан-Бисака изглежда повали Нкетия в полето, но ВАР прати рефера на монитора и той промени решението си. Последва голямо положение пред Сака, който нацели Онана от изключителна позиция. В 88-ата минута резервата Гарначо бе изведен от Касемиро и вкара през Рамсдейл, но ВАР отмени гола поради минимална засада.

В 97-ата минута драматичната победа стана факт след корнер на Сака, който достигна Райс на далечната греда, той овладя на гърди и стреля, топката се отклони в Джони Евънс и матира Онана за 2:1. Тук Юнайтед се хвърли в нападение и това даде шанс на домакините за бързи контри. В 101-ата минута при една такава резервата Фабио Виейра изведе Габриел Жезус и той се справи със защитник за да матира отново Онана за 3:1.

  Сподели
715