Десет от Ливърпул измъкнаха 3-те точки при визитата си на Нюкасъл


В. Мухарски

Десет от Ливърпул измъкнаха 3-те точки при визитата си на Нюкасъл

Ливърпул се наложи с 2:1 като гости на Нюкасъл в един от най-чаканите двубои от този кръг на шампионата в Англия. В герой за мърсисайдци се превърна появилият се като резерва Дарвин Нунес, който вкара два красиви гола, за да направи пълен обрат на "Сейнт Джеймсис Парк".

В 25-ата Трент Александър-Арнолд направи една от поредните си грешки от началото на сезона, след като пропусна топката, върната му от Мохамед Салах. Това даде възможност на Гордън да излезе зад гърба му. Крилото напредна на скорост и останал очи в очи с Алисон, го преодоля хладнокръвно.

Само три минути положението за "червените" изглеждаше още по-зле. Джон Бруукс показа директен червен картон на Вирджил ван Дайк, който препъна Исак пред границата на наказателното поле. ВАР подкрепи решението му въпреки бурните протести на капитана на Ливърпул.

След почивката Ливърпул заигра по-добре. Дарвин се появи в игра в 77-ата минута и това се оказа печеливш ход от страна на Юрген Клоп. В 81-вата минута равенството бе факт, след като Нунес изигра перфектно ситуацията. Жота опита извеждащо подаване, топката се отклони в тялото на Ботман, след което уругваецът напредна на скорост и с много прецизен в далечния ъгъл направи 1:1.

В добавеното време от срещата Дарвин Нунес се разписа за втори път във вратата на "свраките" и трите точки отлетяха за "Анфийлд" в тежката визита в северна Англия.

  Сподели
716