Сити обяви заместника на Марез


И. Ангелов

Сити обяви заместника на Марез

Манчестър Сити обяви подписването на белгийското крило Джереми Доку, след като се споразумя с Рен за 65 млн. евро (56 млн. паунда/ 70 млн. долара). Доку се присъединява към шампионите на Висшата лига с петгодишен договор от отбора от Лига 1 Рен, с който вкара 10 гола и направи 12 асистенции за три сезона във всички състезания. Крилото е третото попълнение на Сити през лятото след полузащитника Матео Ковачич от Челси и защитника Йоско Гвардиол от РБ Лайпциг.

Доку бе подписан, за да запълни обувките на Рияд Марез, който напусна Сити и се присъедини към саудитския Ал-Ахли след пет години на стадион "Етихад", изпълнени с медали. Пристигането му може да означава лоша новина за Коул Палмър, който направи силен старт на сезона, но ще се сблъска с намалено игрово време, след като се включи много слабо в похода на Сити към требъла.

"Това е страхотен ден за мен, както в личен, така и в професионален план. Манчестър Сити е най-добрият отбор в световния футбол, така че да се присъединя към него е нещо много специално за мен и моето семейство", заяви Доку пред официалния уебсайт на Сити. "Аз съм млад играч, който има още много да учи и да се усъвършенства. Работата с Пеп и неговия щаб, както и играта заедно с тези класни играчи, ще ме направят много по-добър играч. Чувствам се сигурен в това. Да гледам Сити през миналия сезон беше невероятно. Да спечелиш требъл е най-трудното нещо във футбола, а те го направиха. Не можете да си представите колко вълнуващо е да се присъединя към този отбор. Нямам търпение да започна. Надявам се, че ще мога да направя феновете щастливи".

  Сподели
472