Гвардиол обмислял да напусне и да стане рибар


И. Ангелов

Гвардиол обмислял да напусне и да стане рибар

Защитникът на Манчестър Сити Йоско Гвардиол се съмнявал в шансовете си да стане футболист и обмислял да се откаже от спорта, за да продава риба на пазара. Хърватският защитник се присъедини към Сити за колосалната сума от 77 млн. паунда (98 млн. долара) през лятото от РБ Лайпциг.

Въпреки това стана ясно, че като тийнейджър почти се е отказал от опитите си да стане професионален футболист. Според "Four Four Two" Гвардиол се е борил да попадне в младежкия отбор на Динамо Загреб и е обмислял да се откаже, за да отиде да продава риба на пазара "Долац" в хърватската столица заедно с баща си. Той обаче решава да продължи кариерата си, след като семеен приятел му съставя мисловна карта, озаглавена "успех", на която са отбелязани думите "дисциплина", "топ клуб" и "упорита работа".

Когато преминава през академията на Динамо, Гвардиол показва голям потенциал. Далибор Полдругач, треньор на академията на хърватския гигант, заяви през 2019 г.: "Ако до 20-годишна възраст той не е стартов играч на Хърватия, някой трябва да влезе в затвора за това." Гвардиол дебютира за националния отбор на 19-годишна възраст през 2021 г. на пренасроченото Европейско първенство.

21-годишният футболист направи силен старт на живота си със Сити, като по-рано този месец спечели Суперкупата на УЕФА и впечатли в пълния си дебют срещу Нюкасъл. Хърватинът трябва да направи втория си старт за Сити в неделното гостуване на Шефилд Юнайтед.

  Сподели
405