Сити обяви за Лапорт, получава $505 000 седмично в Ал-Наср


И. Ангелов

Сити обяви за Лапорт, получава $505 000 седмично в Ал-Наср

От Манчестър Сити потвърдиха, че Аймерик Лапорт е напуснал отбора и е преминал в Ал-Наср в Саудитската професионална лига. От Сити потвърдиха, че Лапорте напуска клуба след шест сезона, изпълнени с трофеи, за да се присъедини към Ал-Наср в Саудитската професионална лига за постоянно. Носителите на требъл приеха сумата от 23,5 млн. паунда (30 млн. долара) от Ал-Наср, където Лапорт ще заиграе с Кристиано Роналдо и Садио Мане, бивши съперници на Сити, съответно с Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Лапорте вече се сбогува с феновете на Ман Сити.

Лапорт се присъедини към Сити от Атлетик Клуб през януари 2018 г. за рекордната за клуба сума от 57 млн. паунда (72 млн. долара). Той изигра 180 мача за отбора на Пеп Гуардиола, като спечели 13 големи трофея. Миналата година обаче той се оказа в периферията на отбора, като направи само 24 участия във всички състезания, докато Сити спечели требъл. Според CBS Лапорт ще получава зашеметяваща заплата от около 400 000 паунда (505 000 долара) на седмица.

"Горд съм, че през последните шест сезона представлявах Манчестър Сити. Когато се присъединих за първи път, бях развълнуван от перспективата да печеля трофеи. Не можех обаче и да си представя успехите, които ще постигнем заедно", заяви Лапорт пред официалния уебсайт на Сити. "Бих искал да благодаря на треньорите, на съотборниците си и, разбира се, на брилянтните фенове на Сити за цялата им подкрепа по време на престоя ми в Манчестър. Винаги ще бъда фен на Сити и очаквам с нетърпение да се видим отново с всички вас."

Шампионите на Висшата лига гостуват на Шефилд Юнайтед в следващия си мач в неделя. Ал-Наср се изправя срещу Ал-Фатех в Саудитската професионална лига в петък.

  Сподели
370