Мудрик с контузия за Челси


И. Ангелов

Мудрик с контузия за Челси

Михайло Мудрик претърпя пореден удар в опитите си да намери форма в Челси, като украинското крило се присъедини към постоянно увеличаващия се списък с контузени играчи. През януарския трансферен прозорец "сините" инвестираха 89 млн. паунда (113 млн. долара) за Мудрик, като отблъснаха интереса на лондонските съседи от Арсенал, за да привлекат бързия 22-годишен нападател. Те не видяха почти никаква възвръщаемост до тук след като в 19 мача той все още не е вкарал гол.

Надеждата беше, че Мудрик ще преоткрие искрата си през 2023-24 г., но сега той е изключен от плановете на Маурисио Почетино за домакинския мач от Висшата лига с новопромотирания Лутън в петък. Нараняването обаче е леко.

Мениджърът Маурисио Почетино предостави днес актуална информация за физическото му състояние: "Няколко дни, но той няма да бъде на разположение за утре. Той е играч, на когото се надяваме да помогнем да се представи по начина, по който вярваме, че може да се представи. Това не е голям проблем, трябва да изчакаме една седмица или може би няколко дни".

Мудрик се присъедини към Беноа Бадиашиле, Армандо Броя, Трево Чалоба, Карни Чуквуемека, Уесли Фофана, Рийс Джеймс и Кристофър Нкунку в лазарета, като Почетино добави за проблемите на Челси с контузиите:

"Много от тях са лош късмет. Нкунку и Карни или Фофана. Как можеш да контролираш това? Не става въпрос за тренировки или методика. Понякога се случва. При някои други могат да повлияят много фактори. Трудно е да се говори по принцип, защото ситуациите са различни. Трябва да говорим за Карни, Броя, Мудрик и е трудно да се обясни. Като цяло може да се говори за лош късмет или лоша тренировка. Със сигурност това е лош късмет при Карни, Броя, Фофана, Нкунку."

  Сподели
377