Жезус отново тренира с Арсенал


И. Ангелов

Жезус отново тренира с Арсенал

Габриел Жезус се присъедини към тренировките на Арсенал по-рано от предвиденото след операция на коляното, което е сериозен стимул за "артилеристите". Нападателят претърпя лека операция на коляното, за да отстрани дълготраен проблем, който го извади от строя преди Къмюнити Шийлд. Контузията е свързана с предишна травма на медиалната колатерална връзка от Световното първенство миналата година.

Възстановяването обаче върви по план и той беше забелязан да участва в тренировка в четвъртък, което породи надежди, че може бързо да се завърне. Навременното завръщане на Жезус дава така необходимия тласък на атаката на Арсенал. Всъщност не е изключено евентуалното му включване в предстоящия мач срещу Фулъм.

В негово отсъствие Еди Нкетия водеше атаката на Арсенал в първите два мача и също така намери мрежата веднъж при победата над Нотингам Форест с 2:1. Остава да видим дали Артета ще поеме риска да даде няколко минути на Жезус в събота срещу Фулъм или ще реши да го пусне в четвъртия мач срещу Манчестър Юнайтед на 3-ти септември.

  Сподели
308