Ричардс: Поведението на Бруно е срамно


И. Ангелов

Ричардс: Поведението на Бруно е срамно

Бруно Фернандеш бе упрекнат от Мика Ричардс за "жалкото" отношение към неговия съотборник в Манчестър Юнайтед Факундо Пелистри. Португалският полузащитник получи капитанската лента в началото на този сезон от Ерик тен Хаг, след като Хари Магуайър бе обявен за продажба. Въпреки това началото на сезона за "червените дяволи" под ръководството на Фернандеш беше неубедително. Въпреки че играха втора цигулка през по-голямата част от мача срещу Уулвс, те спечелиха с 1:0, но в следващия мач срещу Тотнъм претърпяха поражение с 2:0.

По време на мача с лондончани играчите на Юнайтед все повече се изнервяха и капитанът Бруно се скара на младия Пелистри, след като една атака беше спряна. Бившият бранител на Манчестър Сити, Ричардс, нападна Фернандеш в подкаста The Rest Is Football за това, че е загубил хладнокръвие, и заяви: "Вече става неудобно. Младото момче Пелистри влиза, Фернандеш се опитва да накара отбора си да играе и напълно разбирам, че е разочарован.

"Пелистри направи пробив, Фернандеш не го видя и той направи друг пробив, но понеже не беше там, където [Бруно] искаше да бъде, той се нахвърли върху Пелистри. Това е всеки път. Онзи ден видях едно интервю с него и той каза, че трябва да е емоционален, когато играе, защото това го кара да играе по-добре. Но имам чувството, че езикът на тялото му на терена пречи на останалата част от отбора и това просто не е никак добра гледка. Понякога е жалко."

Фернандес и по-рано е бил критикуван за поведението си. Легендата на Ливърпул Греъм Сунес се изказа остро по адрес на играча и нарече поведението му "ужасяващо" заради проявата на неудовлетвореност на терена, когато Юнайтед губеше с 3:0 (което завърши с разгром 7:0) от "червените" в мач от Висшата лига през миналия сезон.

  Сподели
513