Трансферни новини за 21.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 21.06

Пари Сен Жермен е готов да предложи 10 милиона паунда за българския нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Тотнъм е готов да се присъедини към борбата за централния защитник на Болтън Гари Кейхил . Интерес към играча от националния отбор на Англия има също така от страна на Арсенал и Манчестър Сити. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- 29-годишното крило на Валенсия Висенте, чийто договор с клуба е на път да изтече, заяви, че е вероятно да продължи кариерата си в Англия. Сред кандидатите за подписа на бившия испански национал са Блекбърн, Сток Сити и Нюкасъл.

- Мениджърът на Уулвс Мик Маккарти осъществи първият си летен трансфер, осигурявайки си услугите на 24-годишния полузащитник на Тотнъм О'Хара. Халфът, който през последния полусезон игра под наем в Уулвърхемптън, днес подписа петгодишен договор с „вълците", които платиха пет милиона паунда на Тотнъм за неговите права. С трансфера си на "Молиню Стейдиъм" О'Хара стана най-скъпият полузащитник в историята на Уулвърхемтън, задминавайки Ненад Милияш, който през 2009 година дойде в клуба от Цървена Звезда срещу 2,6 милиона паунда.

- Мениджърът на Сток Сити Тони Пюлис потвърди, че 35-годишният вратар Томас Сьоренсен , независимо от факта, че през миналия сезон, прекара повече време на пейката, е изразил желанието си да подпише нов договор с клуба. Преговорите трябва да започнат в близко бъдеще.

- Корейски нападател Джи Дон-Вон спечели, който се намира в сферите на интересите на Съндърланд, призна, че от него се интересуват и други клубове, сред които е и холандския ПСВ. По думите на играча, той е изправен пред труден избор - да продължи кариерата си във Висшата лига в отбор от средняци или да премине в друго първенство, където трофеите му са гарантирани.

- Според испанския Marca, 18-годишният централен защитник на Ланс Рафаел Варан, който е в сефарата на интересите на Манчестър Юнайтед, е близо до преминаване в Реал Мадрид.

- 30-годишният защитник на Евертън Джоузеф Йобо, след като прекара миналия сезон под наем във Фенербахче, потвърди, че се завръща на "Гудисън Парк".

- Президентът на Барселона Сандро Росел обяви, че воденият от него клуба няма да наруши финансовата си дисциплина и да подпише на всяка цена с полузащитника на Арсенал Сеск Фабрегас. Както е известно, испанският национал не крие желанието си да се завърне в каталунската столица, която той напусна като юноша през 2003 г., за да опита късмета си в Англия.

- Спортният директор на Рома Валтер Сабатини ще лети до Лондон за разговори с Арсенал за евентуален трансфер на френския защитник Гаел Клиши. Предполага се, че Арсенал би искал да получи за играча10 милиона паунда, но италиански клуб възнамерява да свали цената до 7.0 милиона паунда. В допълнение, сред плановете на Сабатини влизат и преговори с Тотнъм и Блекбърн по отношение на евентуалната продажба на черногорския нападател Мирко Вучинич, но исканата от Рома сума от 18 милиона могат да бъдат значителна пречка за сделката.

- Ливърпул обмисля подписването с 21-годишният хърватски защитник на Олимпик Лион Деян Ловрен, но опасенията са, че няма да може да получи за него разрешение за работа, тъй като той е изиграл само осем мача за националния си отбор.

- Ливърпул, след като не успя да осъществи трансфера на Дони от Рома, сега е насочил своето внимание към бившия страж на Селтик Артур Боруц, който в момента защитава цветовете на Фиорентина.

- Алекс МакЛийш потвърди, че сделката за продажбата на Ашли Йънг в Манчестър Юнайтед е почти неизбежна, но се надява, че той може да запази Стюърт Даунинг.

- Пари Сен Жермен е готов да предложи 10 милиона паунда за българския нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

- Тотнъм е готов да се присъедини към борбата за централния защитник на Болтън Гари Кейхил . Интерес към играча от националния отбор на Англия има също така от страна на Арсенал и Манчестър Сити.

- Уулвърхемптън са направили запитване до Ливърпул, относно цената на левия защитник на „мърсисайдци" Пол Кончески.

- Нигерийския защитник на Евертън Джоузеф Йобо е пред постоянен трансфер във Фенербахче. Предполага се, че мениджърът на „карамелите" Дейвид Мойс се надява да получи за играча си около 4 милиона паунда.

- Бившият нападател на Кардиф Сити Ботройд е започнал преговори с КПР.

- Високо котиращият се 19-годишен вратар на белгийския Генк Тибо Куртуа заяви, че за неговия подпис се е амбицирал Челси. Както е известно,, „сините" виждат в младият талант дългосрочен заместник на Петер Чех.

- Челси се придвижи във вторник вечер с една стъпка по-близо до Андре Вилаш Боаш, след като стана ясно, че лондончани са платили сумата от 15 милиона евро, която е залегнала в клаузата по разтрогване на договора на специалиста. Тази новина бе потвърдена официално от Порто, откъдето обявиха, че са получили плащането, необходимо за да освободят Боаш от задълженията по договора му. Сега вече изглежда само въпрос на време, португалският треньор да бъде представен на „Стамфорд Бридж".

  Сподели
101