Съндърланд няма да подписва с африкански играчи


Н. Гавазов

Съндърланд няма да подписва с африкански играчи

Мениджърът на Съндърланд Стив Брус потвърди, че това лято ще се стреми да избегне подписването с африкански играчи. Причината обаче не е в произхода на футболистите, а всичко е от предстоящият турнир за Купата на африканските нации, който ще се проведе в един от най-критичните моменти на сезона и може да остави "черните котки" без редица водещи играчи.

След като през изминалия сезон оцеляването на тима в елита се получи много трудно, заради бедствената ситуация с контузени играчи, сега мениджърът на Съндурланд смята, че през предстоящия сезон не може да допусна повторение на ситуацията.

Турнирът за Купата на африканските нации ще се проведе от 21 януари до 12 февруари и ако нещо неочаквано не се случи с националния отбор на Гана, Асамоа Гиан ще вземе участие в състезанието и по такъв начин ще лиши Съндърланд от услугите си. Твърде вероятно е „черните котки" да загубят за три седмици също така Сесенон и Ал-Мухамади, въпреки проблемите на Бенин и Египет в квалификациите.

"Когато избираш играчи, националността няма значение. Единственото нещо, което ме интересува е качеството на футболистите. Но в момента е малко вероятно да привличаме играчи от африкански страни, защото, поглеждайки към предстоящия сезон, причината е турнира за Купата на африканските нации, който ще се проведе в края на януари и началото на февруари, а това е винаги едно трудно време. Не искам да повтаряме кадровата криза от изминалия сезон, а сега дори може да стане по-лошо, ако загубим отново половин дузина играчи, заяви Брус за The Sunderland Echo.

 

  Сподели
88