Нюкасъл се насочи към Тюрам


Н. Гавазов

Нюкасъл се насочи към Тюрам

Нюкасъл се насочи към полузащитника на Ница Кефрен Тюрам, след като загуби от Ливърпул битката за Доминик Собослай.

В събота Собослай отлетя за Англия с частен самолет, за да завърши трансфера си в Ливърпул срещу освобождаваща клауза от 60 милиона паунда - "червените" активираха клауза за откупуване в договора на Доминик с РБ Лайпциг в последния ден, когато тя бе разрешена.

Според The ​​Northern Echo, Нюкасъл е имал поредица от разговори по-рано това лято относно Собослай, който бе една от най-добрите цели в полузащитата на "свраките".

Нюкасъл се надяваше до последно да убеди РБ Лайпциг да се съгласи на компенсация, по-малка от освобождаващата клауза по договора, но това се оказа невъзможно.

Нюкасъл вече се споразумя за сделка от 60 милиона паунда за Сандро Тонали от Милан, но мениджърът на "свраките" Еди Хау би искал да подпише с друг полузащитник това лято.

И сега, след като се провали със Собослай, Нюкасъл се фокусира върху алтернативни варианти, един от които е Кефрен Тюрам.

Преговорите с Ница обаче обещават да бъдат трудни, тъй като клубът от Лига 1 иска да спаси до 60 милиона паунда за 22-годишния французин.

  Сподели
239