Трансферни новини за 16.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 16.06

Ще продължи ли историческото противопоставяне между Лувърпул и Манчестър Юнайтед и на трансферния пазар, след като само няколко дни след преминаването на Фил Джоунс на „Олд Трафорд", сега „червените дяволи" са на път да отмъкнат още една цел на „мърсисайдци"? И докато двата клуба са в очевидно противопоставяне, Арсенал е на път да привлече звездата на градския си съперник Тотнъм Джърмейн Дефоу. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Много любопитно изявление, което не може да бъде изтълкувано по друг начин, освен като умен тактически ход, отправи президента на Барселона Сандро Росел: според него, капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас се е поизносил през годините и вече струва под 40 милиона евро.

- На трансферния пазар бяха хвърлени от клубове от Висшата лига цяла шепа високо котиращи се играчи с права на свободни агенти, сред които личат имената на Патрик Виейра, Оуен Харгрийвс, Матю Ъпсън, Джонатан Уудгейт и други.

- Агентът на хърватския полузащитник на "шпорите" Лука Модрич заяви, че предложението от Челси за 22 милиона паунда е твърде малка сума, за да бъде разгледана сериозно, но същевременно става ясно, че ако тя бъде коригирана, Тотнъм ще започне преговори.

- Очаква се, че в рамките на 24 часа Нюкасъл ще завърши подписването с 26 - годишния нападател на Уест Хем Демба Ба. Също така, "свраките" все още преговарят със защитника на Суонзи Сити Нийл Тейлър.

- Вратарят на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа заяви, че не е притеснен от факта, че ако се присъедини към Манчестър Юнайтед, може да се превърне в един от най-скъпите вратари в света.

- Турският Бешикташ потвърди, че е взел под наем 20-годишното крило на Манчестър Юнайтед Бебе. Португалският футболист, за когото Сър Алекс миналата година плати на Витория Гимараеш около 9 милиона евро ще защитава през следващия сезон цветовете на истанбулския гранд.

- Удинезе потвърди, че интерес към звездата на отбора Алексис Санчес има от страна на пет европейски гранда, като два от тях са италиански, а останалите са Манчестър Юнайтед и Сити, както и Барселона. По-късно, в следобедните часове, стана ясно, че тимовете от Апенините, които искат чилиеца са Ювентус и Интер.

- Арсенал подготвя сензационна оферта за закупуване на играча на "шпорите" Джърмейн Дефоу.

- Както бе посочено от представители на Реал Мадрид, испанският клуб води преговори с Ливърпул за евентуален трансфер на 25 - годишния полузащитник Фернандо Гаго. От Кралският клуб са готови да пуснат играча, но двете страни не могат да се споразумеят за стойността на трансфера на аржентинския халф - испанците искат 15 милиона, докато „мърсисайдци' са склонни да заплатят з анего не повече от 10 милиона паунда.

- Челси предложи на Дидие Дрогба нов двегодишен договор, но национала на Кот д'Ивоар поиска споразумение с продължителност най-малко 3 години. В същото време, специалисти са посъветвали ръководството на лондонския клуб да не губи време и да забрави за евентуален трансфер на Неймар.

- Блекбърн подготвя оферта за закупуване на нападателя на Манчестър Сити Емануел Адебайор. Също така, в сферите на интересите на Роувърс попадат няколко други имена, сред които Мирко Вучинич от Рома и Амаури от Ювентус.

- Реал Мадрид се отказа да привлече Адебайор и е насочил своето внимание към босненския нападател на Манчестър Сити Един Джеко.

- Войната между Юнайтед и Ливърпул може да се разрази с пълна сила, след като стана ясно от информация на Daily Star, че „червените дяволи" се готвят да отправят предложение към Блекпул, за капитана на отбора Чарли Адам, като сумата на офертата ще бъде 12 милиона паунда.

- Френският полузащитник на Арсенал Самир Насри шокира клуба си, като поиска нов договор, според който заплатата му трябва да бъде 6 милиона на година.

- Първоначално планирания трансфер на бразилския вратар на Рома Александър Дони в Ливърпул е на ръба на колапса, след като „мърсисайдци" отказаха да изпълнят изискванията на играча относно неговата заплата.

- Аржентинският нападател на Уигън Мауро Босели, който през миналия сезон игра под наем в Дженоа, може да продължи кариерата си във френския Ница.

 

  Сподели
108