Трансферни новини за 14.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 14.06

Изпълнителният директор на Челси Рон Гърлей заяви, че гръбнакът на отбора през следващия сезон ще остане същият, който изнесе тежестта в последната кампания. В същото време, активността на Ливърпул на трансферния пазар продължава с пълна сила и „червените" могат да обявят официално в петък трансфера на капитана на Блекпул 25-годишният полузащитник Чарли Адам. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Куинс Парк Рейнджърс си е поставил за цел да подпише с 29-годишният нападател Джей Ботройд, който напусна след края на миналия сезон Кардиф Сити и в момента се намира в състояние на свободен агент.

- Защитникът на Манчестър Сити Жером Боатенг заяви, че вече е договорил личните си условия с Байерн и сега очаква двата клуба да се споразумеят.

- Агентът на 22-годишното крило на Удинезе Алексис Санчес заяви, че преминаването на клиента му в Манчестър Сити все още не е решено, и че бъдещето на играча остава отворено.

- Председател на Управителния съвет на Блекпул Карл Ойстън потвърди, че вече са осъществени предварителни разговори с Ливърпул относно трансфера на капитана на отбора - 25-годишният полузащитник Чарли Адам, но подчерта, че е твърде рано да се правят някакви спекулации.

- Хари Реднап потвърди, че в борбата за 19-годишния защитник Стивън Колкер, който през миналия сезон игра добре под наем в Бристол Сити, се е включил и Норич. За играча претендира още един дебютант във Висшата лига - Суонзи Сити.

- Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю потвърди, той се интересува от подписите на турския нападател на Пари Сен Жермен Мевлут Ердинг и сенегалския нападател на Уест Хям Демба Ба.

- Бившият защитник на националния отбор на Италия Никола Легроталие потвърди, че води преговори за евентуално продължаване на кариерата си във Висшата лига и по-специално в Куинс Парк Рейнджърс. 34-годишният играч сега е с права на свободен агент. Според италианеца, всичко в момента зависи от лондончани.

- Генералният мениджър на френския Лил Фредерик Паку потвърди, че в близко бъдеще клубът ще започне преговори с Арсенал относно евентуалното прехвърляне на 24-годишният нападател Жервиньо на "Емирейтс".

- Едновременно с това, Лил обяви за подписването с 21 годишния нападател на Нант Рони Роделин, който очевидно ще заеме мястото на Жервиньо.

- Изпълнителният директор на Челси Рон Гърлей заяви, че гръбнакът на отбора през следващия сезон ще остане същият, който изнесе тежестта в последната кампания.

- Според представителят на нападателя на Парма Амаури, от услугите на 31-годишният играч се интересуват два клуба от Англия. Агентът обаче отказа да назове кои са отборите, проявили интерес към клиента му.

- Манчестър Сити най-накрая маркира присъствието си на трансферния пазар, започвайки преговори за подписа на 22-годишното чилийски крило на Удинезе Санчес.

- Представителят на холандския защитник на Челси Джефри Брума потвърди, че следващите два сезона, младият играч ще играе под наем в Хамбургер, въпреки че „аристократите" имат опция, според която могат да го върнат на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2012 година.

- Ливърпул може да обяви в петък трансфера на капитана на Блекпул 25-годишният полузащитник Чарли Адам.

- Sky Sports съобщава, че Арсенал e засилил опитите си да подпише с централния защитник на Блекбърн Кристофър Самба.

- Арсенал ще предложи за Жервиньо сумата от 12 милиона евро.

- Нападателят на Челси Дидие Дрогба може да стане част от сделката за трансфера на хърватския полузащитник на Тотнъм Лука Модрич на "Стамфорд Бридж". Независимо от изявленията на Хари Реднап, че Модрич не се продава, самият играч намекна, че новият сезон ще започне в нов отбор.

- Не се изключва варианта, на "Уайт Харт Лейн" да дойде 27-годишният нападател на Манчестър Сити Емануел Адебайор . Според последните спекулации, свързани с африканският футболист, Реал предлага за играча 8 милиона паунда, докато Сити настоява за 14 милиона.

- Уест Бромич има вероятност да се откаже от идеята да подпише с шведския нападател на ПСВ Тойвонен, тъй като исканата от холандците сума от 10 милиона евро е твърде висока.

 

  Сподели
94