Газидис: Феновете ще решат съдбата на Венгер


Н. Гавазов

Газидис: Феновете ще решат съдбата на Венгер

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис заяви, че бъдещето на мениджъра на отбора Арсен Венгер ще се реши от привържениците на отбора. Както е известно, „артилеристите" преживяха още един сезон без трофеи и френският специалист е подложен на все по-голям натиск от страна на феновете на тима. През изминалата си кампания, Арсенал излетя от осминафиналите на Шампионската лига, отпадна на четвъртфинал за Купата на Англия, загуби и финала за Купата на Лигата и завърши на четвърто място в класирането на Висшата лига Англия.

Газидис смята обаче, че Венгер се е справил добре, особено като се има финансовото състояние на отбора и това, че не се инвестира в скъпи играчи.

„Арсен е изправен изцяло пред феновете - в крайна сметка, те ще вземат решение, дали той ще остане. Мисля обаче, че сме далече от времето на евентуален разрив между привържениците на тима и мениджъра. Засега ние на сто процента подкрепяме Арсен, защото той върши фантастична работа в труден за клуба период. Нека не забравяме, че ние се противопоставихме успешно на отбори, които са с неограничени финансови възможности и други, като Манчестър Юнайтед например, които генерирарт много по-големи приходи, отколкото нас", цитира Sky Sports думите на Глазидис.

 

  Сподели
117