Джоунс: В Юнайтед ме очакват нови предизвикателства


Н. Гавазов

Джоунс: В Юнайтед ме очакват нови предизвикателства

19-годишният защитник на националния отбор на Англия за младежи Фил Джоунс не пропусна да направи коментар на своето преминаване от бившия си клуб Блекбърн в Манчестър Юнайтед. Както е известно, трансферът на таланта премина през известни перипетии, преди да стане реалност вчера следобед. Той можеше да бъде факт още миналата сряда преди отпътуването на английския национален отбор за Европейското младежко първенство по футбол в Дания, но в последния момент индийските собственици на Роувърс осуетиха сделката. Напрежение внесе и Ливърпул, откъдето в събота предложиха с около 6 милиона паунда повече от офертата на „червените дяволи".

В неделя Джоунс обаче категорично е заявил, че не желае да играе на „Анфийлд" и даде да се разбере, че предпочита отбора воден от Сър Алекс, което наложи представители на Блекбърн и Юнайтед отново да започнат преговори и в крайна сметка да стигнат до компромис.

„Най-напред искам да кажа на всички, че получих огромно удоволствие от времето, което прекарах с Блекбърн. Завинаги си оставам голям привърженик на отбора. Но аз получих шанс, който може би се пада един единствен път в живота. Сега се готвя да приема новото предизвикателство. Благодаря за всичко, благодаря и за топлите пожелания на моите приятели за успехи в новия ми отбор", написа Джоунс на своята страница в Twitter.

 

  Сподели
113