Бирмингам предприема съдебни действия срещу Маклийш


Н. Гавазов

Бирмингам предприема съдебни действия срещу Маклийш

Президентът на Бирмингам Питър Пану разкритикува Бирмингам Алекс Маклийш за подадената оставка и обеща на шотландският специалист, че той няма право да напуска отбора. Както е известно, бившият мениджър на бирмингамци, които изпаднаха в Чемпиъншип, обяви в неделя чрез електронно писмо, че напуска своя пост, с което шокира ръководството на Бирмингам, което е амбицирано да се завърне във Висшата лига на Англия.

По-рано през седмицата шефовете подписаха с Марлон Кинг, Крис Бърк и Моргаро Гомис, и Пану очакваше Маклийш да остане на „Сейнт Андрюс" и помогне за това, елитният статут на клуба да бъде възстановен.

След оставката си, шотландският специалист бе незабавно свързан с трансфер в Астън Вила - ход, който вероятно няма да допадне на много от привърженици на двата клуба. От своя страна това предизвика гневната реакция на Пану, който заяви, че ще предприеме съдебни действия срещу бившия си подчинен.

„Аз му закупих трима нови играчи по негов избор и след като му осигурих и четвърти в лицето на Коверманс, в неделя получавам имейл, което няма как да не ме изненада. Похарчих 40 милиона паунда в негова подкрепа и това, което получавам е изпадане и оставка! Той има действащ договор, по който трябва да получи 2 милиона паунда. Но също така, Маклийш има и отговорности и аз днес ще се срещна със своите юридически лица и заедно ще предприемем необходимите действия. Крайно време е в тази игра да се въведе повече дисциплина", цитира Daily Expess думите на Пану.

 

  Сподели
91