Ман Сити спечели ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Ман Сити спечели ФА Къп (видео)

Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед се изправиха на финала на ФА Къп днес на "Уембли" в Лондон, и "гражданите" успяха да спечелят втория си турнир за сезона след Висшата лига, а това стана при победа с 2:1 над градския съперник в първото в историята дерби, изиграно на финал между двата отбора.

Само 13 секунди трябваха на Илкай Гюндоган да открие когато от воле завърши избита във въздуха топка от дистанция - 1:0. Това може да бъде и един от кандидатите за гол на сезона, след като остави Де Хеа без реакция.

Последваха още няколко силни положения пред Сити, преди Юнайтед да стигне до гол в 33-ата минута когато при подаване с глава на Уан-Бисака в полето на Сити топката се отклони от ръката на Грилиш. Тук от дузпа вкара Бруно Фернандеш с типично изпълнение за 1:1. 

След почивката отново Сити тръгна по-силно и в 51-ата минута след корнер, отново от дистанция, но с ляв крак от полуволе Гюндоган стреля за 2:1. Гюндоган вкара и малко по-късно нов гол, но той бе отменен поради засада. Тен Хаг опита да отговори с включване на Гарначо в игра, и той стреля до гредата в една добра ситуация, Юнайтед стигна и до удар в гредата, но така и не изравни.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
797