Бирмингам започва да плаща цената на своето изпадане


Н. Гавазов

Бирмингам започва да плаща цената на своето изпадане

Агентът на 28-годишният защитник на Бирмингам Роджър Джонсън потвърди, че клиентът му е получил разрешение от ръководството на клуба, че може да напусне отбора. По такъв начин, Сити продължава да плаща цената на своето изпадане от Висшата лига на Англия и според специалистите, още няколко играчи на бирмингамци ще си тръгнат от „Сейнт Андрюс".

Дошлият през 2009 година от Кардиф Сити, Джонсън за два сезона в елита успя да се представи в най-добрата си светлина и стана един от ключовите играчи в тима воден от Алекс Маклийш, но както стана известно снощи, ръководството на клуба е готово да изслуша предложения за него от други отбори. Със сигурност такива ще последват, още повече, че по-рано интерес към него имаше от страна на Тотнъм, Арсенал и Сънсърланд. Допълнителен плюс за играча според агента му Пол Смит е това, че той не страда от травми.

„Без да нарушвам каквато и да е конфендициалност, аз мога да ви съобщя, че получих позвъняване от ръководството на Бирмингам, откъдето ми съобщиха, че клуба е готов да се раздели с Джонсън. Той е на 28 години и за последните два сезона изигра всички срещи във Висшата лига на Англия, така че е въпрос на време точно кога ще си тръгне. Единственият проблем е сведен до това, кой клуб ще избере Роджър", заяви Пол Смит в ефира на Radio TalkSport.

 

  Сподели
101