Карагър: Колко често Арсенал ще бъде с осем точки пред конкуренцията?


Н. Гавазов

Карагър: Колко често Арсенал ще бъде с осем точки пред конкуренцията?

Бившият защитник на Ливърпул, а сега експерт на Sky Sports Джейми Карагър говори за Арсенал, който водеше класирането на Висшата лига на Англия през значителна част от сезона, но отпадна от битката на финалната линия и позволи на Манчестър Сити да спечели титлата в лигата напред на графика.

"Когато погледнете стартовия състав на Арсенал, той не е толкова далеч от нивото на Манчестър Сити, те играят в подобен стил. Но Сака игра всеки мач и той игра всеки мач миналия сезон. Някои от най-добрите ви играчи може да не са на терена през цялото време.

Кевин Де Брюйне не играе всеки мач за Манчестър Сити и за мен той вероятно е най-добрият играч във Висшата лига през последните четири или пет години.

Но най-голямото разочарование на Арсенал е, че имаше голям спад през втората половина на сезона. Не можем да го отречем. Арсенал имаше 50 точки в средата на сезона. Знаете, че през даден сезон трябва да спечелите над 90 точки, за да спечелите титлата точно сега срещу Сити.

Арсенал можеше да завърши сезона с 84 точки, така че въпреки че казваме, че нямаха късмет, те направиха най-доброто, на което бяха способни. Ливърпул събра над 90 точки, но не спечели лигата. Трябва да спечелите 90 плюс точки.

Лондончани се стремяха към това, но през втората половина на сезона имаше масивен спад и една от основните причини е, че нямаха дълбочината на състава. Те трябва да привлекат повече качествени играчи. Но ако погледнете назад и си помислите: колко често Арсенал ще бъде с осем точки пред конкуренцията при 10 оставащи мача? Беше невероятна позиция и те я пропуснаха, не можем да го отречем“, заяви Карагър.

  Сподели
407