Юнайтед се заема сериозно с привличането на Насри


Н. Гавазов

Юнайтед се заема сериозно с привличането на Насри

Както стана известно от Sky Sports, полузащитникът на Арсенал Самир Насри е наистина в обсега на интересите на Манчестър Юнайтед и в близко бъдеще можем да очакваме официално предложение за играча от страна на шампиона на Англия. Според мениджъра на тима Сър Алекс Фъргюсън и изпълнителният директор Дейвид Гил, това лято клуба ще бъде много активен по отношение на трансферите, след като Юнайтед се раздели с някои основни играчи.

Според спекулациите в пресата, сумата, която Манчестър Юнайтед е готов да похарчи за нови футболисти през лятото достига до 150 млн. паунда. Засега дейността на "червените дяволи" е много висока - с една крачка на "Олд Трафорд" са вратарят на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа, защитник на Блекбърн Фил Джоунс и полузащитникът на Астън Вила Ашли Йънг.

След приключване на тези трансфери, Юнайтед със сигурност ще се опита да укрепи позициите на халфовата си линия, които е отслабена след оттеглянето на Пол Скоулс. Известно е, че Манчестър Юнайтед се интересува от Уесли Снайдер от Интер, но холандецът категорично отказва да напусне сегашния си клуб и днес за пореден път заяви, че няма да си тръгне от Милано

Това налага усилията да се хвърлят върху привличането на Самир Насри, което може да се окаже по-благопричтен вариант. Първо, Самир е по-млад, с опит във Висшата лига на Англия, но и цената му е по-ниска, тъй като до края на договора му с Арсенал остава само една година и „артилеристите" няма да имат възможността да се пазарят и разтакават във времето, както при Фабрегас.

Както е известно, 23-годишният Насри все още не бърза да подпише нов договор с Арсенал, разочарован от поредния сезон, в който „артилеристите" остават без трофей, както и от факта, че клуба отказва да му осигури заплата от 110 000 паунда на седмица . За Арсен Венгер ще бъде обаче истинско бедствие, ако Самир реши да напусне "Емирейтс", тъй като това събитие би могло да доведе до напускане и на други важни играчи, след като Фабрегас вече се намира с единия крак в Барселона.

Очакванията са, че Манчестър Юнайтед няма да се ограничи само до това да бъде обикновен наблюдател и ще се опита да види, колко силно е желанието на Насри за трофеи, прави своя извод Sky Sports.

 

  Сподели
101