Нюкасъл напредна на третото място с голяма победа


И. Ангелов

Нюкасъл напредна на третото място с голяма победа

Нюкасъл Юнайтед посрещна Брайтън в срещата от поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Сейнт Джеймсис Парк" победиха с 4:1 и излязоха на 3 точки над Манчестър Юнайтед на третото място в класирането, но ще имат и мач повече от "червените дяволи" за момента.

В 22-ата минута при корнер Трипиър центрира топка в полето и Ундав я отклони в собствената мрежа за 1:0. През цялата първа част Нюкасъл продължи да доминира и пропусна няколко големи възможности. Чак в 4-ата добавена минута след 45-ата обаче се стигна до 2:0. Тук отново при статична топка Трипиър намери главата на Дънк за гола.

В началото на втората част Брайтън върна гол след перфектен пас на Гилмор за 2:1. Гостите обаче не създаваха достатъчно възможности за удари, и в края домакините отново се засилиха. Тук в 89-ата минута с бърза атака от собственото поле Калъм Уилсън бе изведен от Алмирон и вкара за 3:1.

В 91-ата минута Уилсън и асистира когато се оказа в подобна позиция, но изчака включване на Бруно Гимараеш за да му подаде за 4:1.

  Сподели
379