Венгер пусна Фабрегас


Н. Гавазов

Венгер пусна Фабрегас

Арсенал реши да не задържа повече капитана на отбора Сеск Фабрегас, който възнамерява да се завърне в Барселона. Мениджърът Арсен Венгер "се е съгласил да освободи испанският футболист, при условие че той не подпише договор с друг английски отбор", според написаното в каталонското издание на El Mundo Deportivo. Както е известно, през последния месец, френският специалист заяви на няколко пъти, че това лято клуба няма да продава Фабрегас.

Друго испанско издание - Sport публикува информацията, че Арсенал вече се е примирил с неизбежността от напускането на Фабрегас. Очаква се днес в Испания да се срещнат представители на двата клуба и страните да уточнят своите позиции. Има данни, че Арсенал може да поиска за своя капитан 50 милиона евро.

Миналата година Барселона вече направи опит да привлече в редиците си испанския халф, но лондончани категорично отказаха дори да започнат преговори, въпреки желанието на Фабрегас да се завърне в родния си клуб.

"Аз съм фен на Барселона. Аз съм част от него, както дядо ми, чичо и братовчед ми. Аз съм влюбен в синьо-гранатовия цвят още от детството си. Аз съм каталунец. Но сега съм капитан на Арсенал, намирам се в този клуб и имам ангажименти към тях", заяви миналата година Фабрегас.

 

  Сподели
89