Джоунс: Вдъхновен съм от Фърдинанд


Н. Гавазов

Джоунс: Вдъхновен съм от Фърдинанд

Защитникът на Блекбърн Фил Джоунс разкри преди потенциалното си преминаване в Манчестър Юнайтед, че се стреми да върви по стъпките на Рио Фърдинанд. Както е известно, вчера 19-годишният младежки национал на Англия пристигна изненадващо на тренировъчната база в Карингтън и според Sky Sports е преминал медицински прегледи, след като преди това Роувърс е приел офертата от 16 милиона паунда на Юнайтед за своя футболист.

Според специалистите, Джоунс се смята в дългосрочен план за наследник на Фердинанд на "Олд Трафорд" и младият централен защитник призна, че черпи вдъхновение от Рио, както и от неговите съотборници в националния отбор на Англия Джон Тери и Майкъл Доусън.

"Винаги съм казвал, че аз се стремя да следвам Джон Тери, Майкъл Доусън и Рио Фърдинанд - Аз винаги ги наблюдавам какво правят и се опитвам да се уча от тях. Защитата не е просто борба и заемане на позиция, а и трябва да се бориш за топката и да играеш с нея. Длъжен си да поставиш началото на атаката, която винаги тръгва от отбраната. Освен това, аз обичам да се намирам в центъра на събитията и да помагам на нападателите. Ако го правя добре, това само ще е от полза за отбора", заяви Джоунс за Sky Sports.

Джоунс впечатли през миналия сезон с екипа на Роувърс и имаше ключова роля в подпомагането на отбора воден от Стив Кийн, да запази статута си във Висшата лига. Изпълненията му на „Идууд Парк" доведоха до там, той да попадне в полезрението на Арсенал и Ливърпул, които по всичко изглежда загубиха надпреварата за подписа му.

Въпреки вниманието, с което е обгарден, Джоунс заяви, че е стъпил здраво на земята.

"Моите колеги си купуват вестници в събота сутрин и след това ми казват:"О, ти си във вестника отново "- тези думи отиват в едното ухо и минават през другото. Аз просто се концентрирам върху моята игра. Комплиментите са приятни и ги оценявам, но аз просто съм длъжен да се съсредоточа върху себе си и постоянно да се подобрявам като играч", допълва защитника.

 

  Сподели
87