Лийдс и Нюкасъл поделиха точките (видео)


И. Ангелов

Лийдс и Нюкасъл поделиха точките (видео)

Лийдс Юнайтед посрещна Нюкасъл Юнайтед в срещата от тридесет и шестия кръг на английската Висша лига. Днес на "Еланд Роуд" домакините поведоха, пропуснаха дузпа, допуснаха обрат и се върнаха до 2:2 в драматичен двубой - първи със Сам Алърдайс начело на тима у дома, като изглеждаше сякаш има промяна в играта на Лийдс.

Люк Ейлинг в 7-ата минута откри резултата когато довкара избит удар с глава на Родриго за 1:0. В 27-ата минута Жоелинтон фаулира Фирпо в полето и това беше дузпа, която обаче Бамфорд прати в обсега на Поуп и той спаси. 

В 31-ата минута Исак спечели дузпа срещу Фирпо и Калъм Уилсън я реализира за 1:1. След почивката отново видяхме дузпа за Нюкасъл когато едно центриране към Исак бе спряно с ръка от Фирпо, и отново Уилсън вкара за 2:1.

В 79-ата минута след няколко блокирани удара топката попадна в Кристенсен и неговият удар се отклони в главата на Трипиър и заблуди Поуп за 2:2. В 90-ата минута гостите можеха да получат и нова дузпа когато Фирпо повали противник на границата на полето, за което бе изгонен, а пряк-свободен удар пропусна Трипиър.

С равенството Нюкасъл дава на Манчестър Юнайтед шанс при равен брой срещи да изравни на трета позиция и по точки "свраките", които обаче имат много по-добра голова разлика.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
636