Ливърпул промени графика на азиатското си турне


Н. Гавазов

Ливърпул промени графика на азиатското си турне

От ръководството на Ливърпул обявиха, че от заплануваното турне през лятото в Азия ще отпадне домакинът на Световното първенство през 2002 Южна Корея. По такъв начин, феновете в азиатската държава няма да могат да видят любимците си на живо. „Мърсисайдци" обявиха още през април, че като част от предсезонната им подготовка ще бъде изиграването на няколко контролни срещи в Китай, Малайзия и Корея.

Ливърпул е решил да отмени двубоя си на 19-ти юли срещу корейския шампион ФК Сеул, който по план трябваше да бъде последен за турнето на мърсисайдци в Азия. Клубът обяви на собствената си страница в интернет, че до решението се е стигнал вследствие на „смекчаващи обстоятелства". Кени Далглиш и компания обаче със сигурност ще намерят друг съперник за контрола.

Причина за отмяна на мача е фактът, че два дни по-рано, на 17-ти, отборът на Сеул има двубой от местното първенство и евентуален 1/4-финал за Купата на 20-ти. Отменената визита в Корея щеше да бъде първа такава за 18-кратния шампион на Англия.

 

  Сподели
95