Бенитес отказа да оглави Астън Вила


Н. Гавазов

Бенитес отказа да оглави Астън Вила

Астън Вила предложи снощи на бившия наставник на Ливърпул Рафа Бенитес да заеме вакантното място на мениджър на отбора, но испанският специалист се отказа от тази възможност. Както е известно, миналата седмица бирмингамския клуб се раздели официално с Жерар Улие, който напусна поради здравословни проблеми и както се спекулираше, главен фаворит за освободената длъжност бе Стив Макларън, който по-късно отпадна от числото на кандидатите.

Очевидната криза във Вила, свързана с мениджърския пост накара американския собственик на клуба Ранди Лернер да пристигне в Англия и да се опита лично да разговаря с Бенитес, който след напускането си на Ливърпул бе начело на Интер в продължение на шест месеца.

Оказа се, че ръководството на Астън Вила е провело поредица разговори с испанския специалист. В хода на беседите, Бенитес, който по-рано обяви желанието си да се завърне на работа на Острова, огласил размера на бюджета, с който иска да разполага. Това обаче не било по вкуса на шефовете на бирмингамци и преговорите били прекъснати.

 

  Сподели
160