Официално: Арсенал подписа с национал на Финландия


Н. Гавазов

Официално: Арсенал подписа с национал на Финландия

Арсенал официално обяви, че е привлякъл талантливият 19-годишен защитник на Чарлтън Карл Дженкинсън. Младежът, независимо от своята английска фамилия, защитава цветовете на младежкия национален отбор на Финландия, тъй като майка му е финландка и той има двойно гражданство. Характерното за неговите футболни качества е, че той може да играе като десен бек, но също така и на поста централен защитник.

Сделката е била осъществена още в понеделник, но тя бе потвърдена днес на обяд, когато на страниците на официалният сайт на Арсенал се появи информацията, че Карл Дженкинсън е сключил четиригодишен договор с Арсенал.

Каква е сумата по трансфера не се съобщава, но според специалистите, най-вероятно клуба от Лига Едно е получил около 1 милион паунда за своя талант. Сделката може да промени изцяло кариерата на Дженкинсън, тъй като преминаването му в Арсенал може да отвори вратите пред защитника за националния отбор на Англия - мъже, тъй като той все още няма изигран мач за мъжкия тим на Финландия.

 

  Сподели
89