Трансферни новини за 07.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 07.06

Шалке 04 обмисля да подпише с 41-годишният вратар Йенс Леман , който преди това защитаваше цветовете на клуба от Гелзенкирхен, но завърши изминалия сезон в Арсенал. От своя страна, стражът на Рома Александър Дони може да продължи кариерата си в Ливърпул - според Sky Sports, двата клуба се споразумяха за трансферната сума на бразилеца и остава само играча да уточни личните си условия с „мърсисайдци". Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Според Daily Mirror, ако Реал Мадрид или Барселона желаят да получат Карлос Тевес, ще трябва да приготвят 100 милиона паунда за трансфер, както и да осигурят на аржентинеца седмична заплата от 250 000 паунда.

- Арсенал и Манчестър са в жестока конкуренция за подписа на 24-годишният нападател на Лил Жервиньо.

- Юнайтед се сдоби с първото си лятно попълнение в лицето на Ашли Йънг от Астън Вила.

- Шалке 04 обмисля да подпише с 41-годишният вратар Йенс Леман , който преди това защитаваше цветовете на клуба от Гелзенкирхен, но завърши изминалия сезон в Арсенал.

- 26-годишният полузащитник на Реал Мадрид и на френския национален отбор Ласана Диара заяви в интервю за Sky Sports, че ако евентуално напусне "Сантяго Бернабеу", това ще го направи само ако се завърне в Англия. Спекулациите свързват кариерата на Диара с Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

- Дебютантът във Висшата лига Куинс Парк Рейнджърс потвърди подписването на нов договор с ветерана на отбора 33-годишният исландски нападател Хелгюсон . Новото споразумение е за една година.

- Както беше съобщено от Sky Sports, капитанът на Нюкасъл Кевин Нолан е отказал да подпише нов договор с клуба, а полузащитникът Алън Смит е била информиран, че той може да напусне "Сейнт Джеймс Парк".

- 25-годишнoто крило на Уигън Чарлз Н'Зогбия призна, че иска да преследва кариера в "голям клуб с големи амбиции", но също така подчерта, че ако бъде оставен в разпореждане на „латиксите", ще даде за отбора 200 % от себе си.

- 31-годишният вратар на Рома Александър Дони може да продължи кариерата си в Ливърпул - според Sky Sports, двата клуба се споразумяха за трансферната сума на бразилеца и остава само стража да уточни личните си условия с „мърсисайдци".

- Дебютантът във Висшата лига на Англия Суонзи Сити потвърди, че е получил официална оферта от Нюкасъл Юнайтед да продаде левия си бек Нийл Тейлър . Сумата за 22-годишна играч, когото уелският тим привлече миналото лято от Рексъм за 150 000 паунда не се съобщава. Според спекулациите, Тейлър ще замени Хосе Енрике.

- Блекбърн Роувърс готов да се раздели с централния защитник Фил Джоунс , но за не по-малко от 16 милиона паунда. Интерес към 19-годишният защитник проявява Ливърпул, но за подписа на таланта се боря още Челси и Арсенал.

- Съндърланд е готов да пусне полузащитника Йордан Хендерсън в Ливърпул, но само срещу сумата от 20 милиона паунда.

- Няколко издания съобщиха, че спряганият за нов мениджър на Челси Гуус Хидинк е поискал от Роман Абрамович да направи всичко възможно да му осигури услугите на холандския полузащитник на Интер Уесли Снайдер .

- Сред потенциалните трансферни цели на Челси са Неймар, Модрич и Алексис Санчес. Според Daily Telegraph, бюджетът на „сините" за лятна селекция е 90 милиона паунда.

- Нападателят на Блекбърн Никола Калинич иска да се увери, че ще играе редовно, в противен случай той ще напусне „Идууд Парк".

- Уест Бромич засили опитите си да подпише с полския вратар на Манчестър Юнайтед Томаш Кушчак.

- Уулвръхемптън и Куинс Парк Рейнджърс са на първо място в списъка на кандидатите за подписа на Матю Ъпсън, който е с права на свободен агент. Освен това, КПР са пред сензационно привличане на 37-годишния защитник на Интер Марко Матераци.

- Съндърланд е готов да подпише с нападателя на Тотнъм Питър Крауч.

- Друг млад играч на Челси последва отъпкания вече път, оказвайки се в немския Хамбургер. Става дума за 19-годишният Гьокхан Торе, който от новия сезон ще играе на „Нордбанк Арена". Както е известно, досега Хамбургер взе още двама млади играчи на Челси - в края на миналия месец англичанина Майкъл Мансиен, а миналата седмица италианеца Джакопо Сала.

 

  Сподели
130