Каут: Нашата цел е да станем шампиони


Н. Гавазов

Каут: Нашата цел е да станем шампиони

Холандският нападател на Ливърпул Дирк Каут вярва, че е част от отбор, който е достатъчно силен, за да се справи с най-големите задачи пред себе си, включително спечелване на титлата във Висшата лига на Англия и през новият сезон играчът смята да даде максимума от себе си, за да помогне на своя отбор в постигането на максимални резултати.

Пристигайки на „Анфийлд" през 2006 година от Фейнорд, Каут бе много близо до спечелването на титлата на Англия през сезон 2008/09, когато Ливърпул практически до самият край се намираше в борбата за титлата, но в крайна сметка отстъпи победата на Манчестър Юнайтед кръг преди края.

Въпреки, че след това нещата с отбора не се развиха добре, холандецът е убеден, че с идването на Кени Далглиш и благодарение на подкрепата на новите собственици от Fenway Sports Group, следващият сезон ще се превърне за Ливърпул в повече от успешен.

„Подписах нов договор, защото вярвам в клуба. Всичко, което виждам в момента говори за много високи амбиции. Назначаването на Стив Кларк, който е бивш асистент на Моуриньо е още един пример за това. Той е наистина отличен специалист", цитира Sky Sports думите на Каут.

„През новия сезон Ливърпул ще се стреми да се завърне на равнището, което съответства на статута на този велик клуб. Убеден съм, че се намирам в един от най-големите отбори в Европа и нашата цел е да станем шампиони и да печелим купи. И аз съм готов да помогна за това", допълва холандецът.

 

  Сподели
96