Бербо си тръгва от Юнайтед срещу 12 милиона паунда


Н. Гавазов

Бербо си тръгва от Юнайтед срещу 12 милиона паунда

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов може да се раздели с „червените дяволи" ако някой отбор предложи за него сумата от 12 милиона паунда, твърди Daily Mail. Както е известно, българинът има договор до края на следващия сезон и ако не му бъде предложен нов контракт, тогава ще трябва да бъде продаден, освен ако Юнайтед не искат да рискуват да играча, за когото платиха 30,75 милиона паунда без пари.

Този сезон Бербатов записа впечатляващите 20 гола във Висшата лига като раздели приза за първото място с бившия си съотборник Карлос Тевес, а общо попаденията му за времето откакто се намира на „Олд Трафорд" са 48. Въпреки, че в голяма част от двубоите на „червените дяволи" нападателят отбеляза важни голове, сред които са знаменитият му хеттрик срещу Ливърпул и петте гола срещу Блекбърн, в Англия всички са сигурни, че Бербатов ще напусне тима защото загуби титулярното си място за сметка на младока Хавиер Ернандес. За това говори и факта, че Сър Алекс изобщо не го включи в групата за финала в Шампионската лига, а в същото време удължи договора на Майкъл Оуен за една година.

Според изданието, най-голям интерес към Берба проявява Нюкасъл, а освен „свраките", през уикенда се появи информацията, че ръководството на френския ПСЖ обмисля сериозно възможността са привлече в редиците си голмайстора на Висшата лига на Англия.

 

  Сподели
82