Трансферни новини за 03.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 03.06

Арсенал информира испанските грандове Реал и Барселона, каква е стартовата цена на полузащитника на тима Сеск Фабрегас, съобщава The Sun. Според изданието, минималната сума, от която биха били възможнио да започнат евентуално някакви преговори е 54 милиона паунда. Нападателят на Уест Хем Демба Ба е пред трансфер в Евертън, Агуеро заяви, че по-скоро ще остане в Испание, отколкото да дойде в Челси или Манчестър Сити, Марк Хюз напусна Фулъм със свободен трансфер. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Високо цененият 24-годишният защитник Били Джоунс , който по-рано с правата на свободен агент напусна Престън Норт Енд, ще продължи кариерата си в Уест Бромич, който подписа с играча договор за две години.

- Спортният директор на Хамбургер Франк Арнесен ще проведе разговори за евентуално привличане под наем на 19 годишният холандски защитник на Челси Джефри Брум.

- Вратарят на Астън Вила Брад Фридъл подписа 2-годишен договор с Тотнъм. Контрактът на американеца с бирмингамския отбор изтече и той пристига в лагера на „шпорите" с правата на свободен трансфер.

- Уигън се приближи до подписването с вратаря на Болтън Али Ал-Хабси, предлагайки оферта от 3 милиона паунда за играча. Предположенията са, че това е сумата, която от „Рийбок Стейдиъм" искат за да получат за национала на Оман.

- В близко време мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш ще започне отдавна планирана чистка на редица играчи, които навремето бяха привлечени от Рафаел Бенитес и Рой Ходжсън. Основната цел на тези действия ще бъде да се подобри бюджета на клуба, с цел да се закупят футболисти от „висок калибър".

- В същото време, агентът на италианския полузащитник Алберто Акуилани , чийто права все още принадлежат на Ливърпул, смята, че въпросът за бъдещето на играча, който прекара миналия сезон под наем в Ювентус, ще бъде решен в следващите 24 часа.

- Предполагаемият трансфер на 26-годишният защитник на Тотнъм Уилсън Паласиос в италиански Наполи е на ръба на колапса, след като стана известно, че страните не могат да се споразумеят за финансовата страна на сделката.

- В същото време, самият Тотнъм изглежда, че не е в състояние да подпише с нападателя Леандро Дамиао от бразилския Интер - както съобщи президента на клуба Джовани Луиджи, предложената от „шпорите" сума от 12 милиона паунда е недостатъчна, за да има сделка.

- Старши-треньорът на Реал Мадрид, Жозе Моуриньо води хитра игра с Манчестър Сити, надявайки се да получи тогоанският нападател Емануел Адебайор за по-ниска цена, от тази която „гражданите" искат за своя играч.

- Евертън си е поставил за цел да подпише с 32-годишният нападател Мирослав Клозе , който напуска Байерн със свободен трансфер. Ситуацията се следи много внимателно от Тотнъм, който има апетит към немския национал, както и от останалите съперници в лицето на Милан и Валенсия.

- Наставникът на Съндърланд Стив Брус няма нищо против да привлече няколко играчи на Манчестър Юнайтед - защитник Уес Браун и халфът Дарън Гибсън . Предполага се, че "черните котки" са готови да платят за двамата общо 12 милиона паунда.

- Мениджърът на Болтън Оуен Койл потвърди, че ще предприеме втори опит за привличане под наем на нападателя на Челси Даниел Стъридж .

- Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сериозно обмисля да укрепи нападението на отбора и е насочил вниманието си към Питър Одемвингие от УБА, но според специалистите, малко вероятно е Албиън да се съгласи на предлаганата сума от 4 милиона паунда.

- Дебютантът във Висшата лига Куинс Парк Рейнджърс може да предложи на австралийския ветеран Хари Кюел възможността за сензационно завръщане в английския футбол. Рейнджърс също така се интересува от подписа на бившия полузащитник на Уест Хям и Евертън Лукас Нийл.

- Според The Sun, Арсенал е уведомил испанските грандове Реал и Барса, че стартовата цена за полузащитника на отбора Сеск Фабрегас е 54 милиона паунда.

- Уилшър призна на своята страница в Twitter, че е играл голф заедно със защитника на Болтън Гари Кейхил и го е уговарял да дойде в Арсенал.

- Агуеро заяви, че по-скоро ще остане в Испание, отколкото да дойде в Челси или Манчестър Сити.

- Нападателят на Уест Хем Демба Ба е пред трансфер в Евертън.

 

  Сподели
92