Руски милиардер ще връща Портсмут във Висшата лига


Н. Гавазов

Руски милиардер ще връща Портсмут във Висшата лига

Английският футболен клуб Портсмут има нов собственик, съобщава новината официалният сайт на клуба. Според информацията, компанията Convers Sports Initiatives, в която контролният пакет акции се държи от руснака Владимир Антонов, е завършила сделката по закупуването на клуба от Южния бряг. Преговорите са започнали още през януари и са продължили няколко месеца, за да достигнат своя успешен край. Сумата по сделката не бе огласена.

Антонов е имал интерес и към Борнемът, но в крайна сметка руснакът е избрал клуба от „Фратън парк".

"Предпочетохме "Портсмут" заради неговата история, лоялни фенове и потенциала за завръщане във Висшата лига. Привържениците на тима са сред най-преданите и това ни дава здрави основи, над които да надграждаме. Ще работим в тясна връзка с ръководния екип, футболистите, служителите и нашите спонсори, както с властите и обществото на града", заяви 36-годишният милиардер.

Както е известно, през последните няколко години Портсмут смени доста собственици, а през 2010 година обяви банкрут, в резултат на което му бяха отнети точки и отборът изпадна от Висшата лига на Англия.

 

  Сподели
84