Артета: Венгер откри Висшата лига за света


Н. Гавазов

Артета: Венгер откри Висшата лига за света

Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали легендата на "топчиите" Арсен Венгер.

По-рано през деня Венгер и Сър Алекс Фъргюсън станаха първите мениджъри, включени в Залата на славата на Висшата лига.

По едно време Артета имаше шанс да играе за Венгер, а Арсен имаше голямо влияние върху формирането на футболната философия на Микел, за което той му е изключително благодарен.

"Той отвори Висшата лига за света на различно ниво от всеки друг мениджър. Мисля, че ще бъде запомнен завинаги. Не мисля, че някой друг мениджър е бил по-влиятелен.

Някои донесоха други идеи, личности, състезания във футбола, но неговата визия бе много по-широка от тази на всеки друг треньор по онова време.

Англия и Висшата лига трябва завинаги да са много благодарни на този човек.

Той е вдъхновение. Мисля, че той е вдъхновил всеки играч и член на персонала, с които е работил. Мисля, че той е вдъхновил английския футбол. Мисля, че той изведе английския футбол на друго ниво и накара английския футбол да отвори вратите си.

Той отвори вратите на тази лига за много други чужденци, за да направи тази лига по-добра. Той оказа огромно влияние върху световния футбол със своята визия, речите си, треньорските си идеи и стила на отборите си.

Прекарах си феноменално с него и научих много от него. Той ме тласна да стана треньор, така че имаше голямо влияние върху мен.

Той оказа феноменално влияние върху световния футбол“, заяви Артета.

  Сподели
474