Ливърпул се интересува от Маунт


Н. Гавазов

 Ливърпул се интересува от Маунт

Ливърпул проявява "сериозен интерес" към полузащитника на Челси Мейсън Маунт.

В момента на Маунт му остава само една цяла година от текущия му договор с Челси. Мейсън иска да остане в родния си клуб, но страните имат значителни разногласия.

Маунт постигна впечатляващ напредък, откакто проби в първия отбор на Челси през 2019 г. Мейсън беше обявен два пъти за Играч на сезона на "сините" и също така заяви себе си в националния отбор на Англия.

Като един от най-ниско платените играчи на Челси, Маунт иска нов договор, който да съответства на новия му статус, но Мейсън не може да се споразумее за заплатата и не желае да подпише седемгодишен договор.

Редица клубове следят ситуацията около Маунт, а Football.London твърди, че Ливърпул ще отправи оферта за закупуването на Мейсън през следващото лято, ако дотогава 24-годишният футболист не се договори с Челси за удължаване на сътрудничеството.

Сред претендентите за Маунт са Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, но именно Ливърпул е определян като фаворит в битката за Мейсън.

На "Анфийлд" са уверени, че могат да преговарят с Маунт, надявайки се да получат Мейсън на намалена цена поради изтичащия договор.

  Сподели
416