Рууни: Ще ни бъде трудно през новия сезон


Н. Гавазов

Рууни: Ще ни бъде трудно през новия сезон

Според нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, през следващия сезон основен конкурент на неговия отбор в борбата за титлата във Висшата лига на Англия ще бъде Челси, но играча не изключи и други отбори да се намесят в преследването на голямата цел. Както е известно, през сезон 2009/10 „сините" от Лондон изпревариха с една точка „червените дяволи" и спечелиха шампионата, но още през следващата година Юнайтед взе реванш завоювайки рекордната 19-та титла.

Независимо, че тима на Сър Алекс финишира с девет точки пред Челси, три кръга преди края въпросът с титлата беше висящ и директния двубой между двата отбора реши спора за нея.

Според Рууни, през сезон 2011/12 картината ще бъде същата.

„Челси ще бъде наш основен конкурент. Това е силен и мощен отбор, който завърши сезона добре. Освен тях, много опасни ще бъдат Арсенал, Манчестър Сити, „шпорите" и Ливърпул - всички те ще се борят за попадане във финалната четворка. Очаква ни много напрегнат сезон и няма да се учудя, ако някой от тези отбори заеме едно от първите две места. Силни станаха отборите и в долната половина на таблицата и при гостуванията на тях, ще ни очакват големи неприятности", заяви Рууни за Magic 1152.

 

  Сподели
69