Рууни: Виждал съм само един с манталитета на Кейн и това бе Роналдо


Н. Гавазов

 Рууни: Виждал съм само един с манталитета на Кейн и това бе Роналдо

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни сподели мнението си за нападателя на Тотнъм Хари Кейн, който счупи неговия рекорд по голове за националния отбор на Англия.

"Когато счупих голмайсторския рекорд на Англия с дузпа срещу Швейцария през септември 2015 г., Хари Кейн бе първият играч, който изтича и празнува с мен. По-късно споменах Хари в реч, която произнесох в съблекалнята.

Исках младите играчи в отбора сами да се доближат до рекорда и дори да ме надминат. Хари бе вкарал само три гола за Англия по това време, но казах тези думи, защото знаех, че той може да го направи.

Той иска да бъде като Робърт Левандовски: машина за голове, която все още е на върха на 30-те си години и има всичко, за да се случи това. Мисля, че Хари ще завърши с общо над 70 голове за Англия. Ще бъде трудно за друг играч да подобри неговия рекорд.

Виждал съм само един човек в живота си с манталитета на Кейн и това бе Кристиано Роналдо . И той, и Хари имат това, което бихте нарекли добър вид егоизъм, мания за голове, която е вградена в подкорието. Това е от съществено значение за техния успех“, написа Рууни в колоната си в The Times.

  Сподели
309