Саа: Рашфорд вече е легенда на Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Саа: Рашфорд вече е легенда на Манчестър Юнайтед

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Луис Саа коментира факта, че Маркус Рашфорд е изпреварил Кристиано Роналдо с голове за "червените дяволи".

"Мисля, че Рашфорд вече е легенда на Манчестър Юнайтед. Хората трябва да разберат, че той е играл в отбор, който преминава през преходен период. Той се присъедини към тима, когато бе на 17 или 18 години и нямаше възможността да играе за клуб като Монако, както направи Мбапе, когато Монако игра на полуфиналите на Шампионска лига. Рашфорд също не е играл в първенство като Франция, където ПСЖ доминира толкова много години. Едва сега, когато Манчестър Юнайтед има основа, Рашфорд успя да блесне и да покаже, че е сред най-добрите играчи. Представете си какво ще бъде след един-два сезона! Той вече отбеляза много голове и се утвърди на международно ниво. Той се превърна в знаменитост и ще бъде много интересно да видим как ще прогресира, защото последната година и половина беше кошмар за него.

Искам ли да играя с Рашфорд? Би било страхотно да играя с него. Трудно е да се сравняват епохи, но бих искал да го видя, защото бях много агресивен и можех да допълна Рашфорд. Но играта от онова време е много различна от днешната по отношение на фитнес, интензивност и стил. Играчите обичат да действат или отляво, или отдясно, за да доставят топката до традиционния нападател. Докато в моята ера имаше много повече комбинации. Все пак няма да ми е трудно да се адаптирам. Би било страхотно да играя с Рашфорд и наистина бих искал да се развивам до такъв играч“, заяви Саа.

  Сподели
245