Фодън: Надявам се да стана легенда на Ман Сити


Н. Гавазов

Фодън: Надявам се да стана легенда на Ман Сити

Нападателят на Манчестър Сити Филип Фодън говори за кариерата си. На 22 години английският футболист вече спечели четири титли, Купата на Англия и четири медала на победител от Купата на лигата. Също така възпитаникът на клуба от Манчестър бе признат за най-добрия млад играч на годината в Англия.

"Често си мисля какво съм направил, какво съм постигнал. Благодарен съм, че съм там, където съм в момента. Мисля, че е лудост, защото всичко се случи толкова бързо.

Идвам от беден район, малцина излизат оттам. Очевидно се гордея с това.

За мен е хубаво да съм част от Сити. Надявам се, че в следващите години ще мога да разкажа на малките си деца за преживяното, да споделя с тях как е било. Надявам се да ме помнят тук като легенда, когато се пенсионирам. Бих искал да заслужа статуя в моя чест.

Разбира се, има определени очаквания от мен, защото поставих високо летвата през последните няколко сезона. Хората очакват от мен да имам по-силно влияние върху играта сега и аз нямам нищо против това. Искам да съм човекът, който вкарва и решава изхода на мача. Вече успях в това и ми харесва напрежението. Определено е трудно да запазиш хладнокръвие, но имам чувството, че напоследък съм доста добър в това.

Винаги съм се опитвал да работя възможно най-усърдно в тренировките, за да постигна резултати. Имам такъв манталитет и ще продължа в същия дух“, заяви Фодън.

  Сподели
224