Притеснения за Ман Сити, след като Холанд напусна лагера на Норвегия


FUTBOL-TV

Притеснения за Ман Сити, след като Холанд напусна лагера на Норвегия

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд няма да може да вземе участие в предстоящите Евро квалификации, след като е получил травма в областта на слабините. 22-годишният нападател ще се завърне в Манчестър, където ще премине допълнителни медицински прегледи.

Твърди се,че норвежецът е получил контузията при победата на Манчестър Сити с 6-0 в четвъртфиналния сблъсък с Бърни за купата на ФА. Холанд ще пропусне двата мача за националния отбор срещу Испания и Грузия и остава под съмнение за дербито с Ливърпул на Етихад. Припомняме, че Манчестър Сити продължава битката за титлата с Арсенал, зад който изостава с 8 точки при мач аванс в полза на "гражданите“.

От футболната асоциация на Норвегия заявиха: "Надявахме се,че травмата не е сериозна и ще отшуми, но след допълнителни прегледи стана ясно, че Ерлинг няма да може да вземе участие в мачовете с Испания и Грузия".

Лекарят на националния отбор Ола Санд е преценил, че е най-добре на играча да се направят допълнителни тестове от клубните лекари.

В обръщението се заявява още: "Бе трудно за Холанд да приема ситуацията, когато разбра,че няма да може да се бори за отбора. Надяваме се да впечатлим и без него. За наше щастие имаме достатъчно самочувствие и талант, за да спечелим точки в тези мачове".

ХРИСТО ХРИСТОВ

  Сподели
491