Сър Джим Радклиф няма да плати „безумна цена“ за Манчестър Юнайтед


FUTBOL-TV

 Сър Джим Радклиф няма да плати „безумна цена“ за Манчестър Юнайтед

Най-богатият човек в Англия Сър Джим Радклиф продължава да е един от фаворитите за нов собственик на Манчестър Юнайтед. В петък, милиардерът, който е фен на тима от дете, се срещна с представители на клуба и беше разведен из тренировъчния комплекс на клуба в Карингтън.

Най-сериозен конкурент на Сър Радклиф остава катарският шейх Ясимбин Хамад Ал Тани, който също проведе позитивна среща с представители на "червените дяволи“. Крайният срок за представянето на официални оферти от заинтересованите страни е сряда, след като процесът се забави повече от очакваното.

Сър Джим Радклиф загатна за своите планове в интервю пред Уолстрийт Джърнал.

"Как се определя цената на картина? Или как определяш цената на къща? Няма общо с това колко е струвало да построиш къщата или да нарисуваш картината. Това, което не искаш да се случи обаче е да платиш безумна цена за нещо, за което в последствие да съжаляваш.“

Въпреки че бизнесменът държи да се разбере,че няма да плати над пазарната оценка на клуба, Сър Радклиф продължава да настоява,че отборът е преди всичко актив с обществено значение, а не просто финансов такъв. В изявленията си пред медиите собственикът на химичния гигант ИНЕОС не спира да уверява феновете,че неговият интерес е клуба да продължи да печели титли.

Предложенията във втория кръг от наддавания за собствеността на Юнайтед се очаква да се приближат до исканите от фамилия Глейзър 6 милиона британски лири, като се очаква в битката да се включат и други бизнесмени.

ХРИСТО ХРИСТОВ

  Сподели
458