Трансферни новини за 30.05


Н. Гавазов

Трансферни новини за 30.05

Манчестър Юнайтед ще направи сериозен „ъпгрейд" на отбора, Пол Скоулс се пенсионира. Арсенал се отказа да прави големи трансфери през лятото, а Давид де Хеа пристига в Манчестър за да премине медицински прегледи. Какво се случва на Мъгливия Албион, каква е днешната динамика на трансферния пазар в Англия - FUTBOL TV се опита да обобщи по-долу:

- Защитникът на Челси Майкъл Мансиен, който 2.5 от последните три сезона прекара под наем е близо до преминаване в Хамбургер, като сумата по сделката ще бъде около 3 млн. паунда. Може би в борбата за англичанина да се включи и Стоук Сити.

- След като загуби финала в Шампионската лига от Барселона, мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е готов да разтърси сериозно своя отбор. В близко бъдеще 20 000 000 паунда ще бъдат предложени за полузащитника на Тотнъм Лука Модрич, а част от сделката може да стане Бербатов.

- Освен Юнайтед, за Лука Модрич ще се опита да се пребори и Челси.

- Очаква се, че през лятото 10 играчи ще напуснат „Олд Трафорд", като сред тях са Майкъл Оуен, Димитър Бербатов и Нани. Полузащитникът Пол Скоулс вероятно ще завърши кариерата си.

- 37-годишният Скоулс вече е взел решение да сложи край на кариерата си, като това е станало на 14 май, веднага след победата над Блекпул в последния кръг на Висшата лига, но клуба е поискал да се отложи официалното обявяване на събитието, заради финала в Шампионската лига.

- В края на тази седмица вратарят на Атлетико Мадрид, Давид Де Хеа ще лети до Манчестър, за да подпише договор с Юнайтед.

- Барселона спечели борбата с Тотнъм за бившия нападател на Манчестър Юнайтед Джузепе Роси, който в момента играе за Виляреал. Сделката се оценява на 40 млн. паунда.

- Арсенал се интересува от полузащитника на Стандард Лиеж Аксел Витцел, интерес към него има и от страна на Ливърпул.

- Евертън се интересува от нападателя на Уест Хем - Ба, но трансферът може да се провали, заради високите финансови изисквания на играча.

- В близко бъдеще Тотнъм ще обяви подписването на 2-годишен договор с вратаря на Брад Фридъл за Астън Вила. След това, „шпорите" ще могат да освободят Еурелио Гомеш.


- Старши треньор на Лил Руди Гарсия заяви, че полузащитникът от неговия отбор Йоан Кабайе е близо до преминаване в Нюкасъл.

- Нападателят на Арсенал Андрей Аршавин отхвърли слуховете за евентуално му напускане на клуба, като каза, че Арсен Венгер все още разчита на него.
- Астън Вила ще предложи на своите съседи, които изпаднаха в Чемпиъншип - Бирмингам сумата от 15 милиона паунда за вратаря Бен Фостър и защитникът Дан Скот.

- Челси подобри офертата си за нападателя на Сантош Неймар и предложи 23 милиона паунда за младия талант.

- Евертън и Тотнъм се борят за подписа на 32-годишният нападател на Байерн Мюнхен Мирослав Клозе. Кандидат за немския национал е и Лацио.

- Полузащитникът на Нюкасъл Джоуи Бартън разкритикува ръководството за трансферната политика на клуба.

 

  Сподели
276