Mirror: Сър Алекс е готов да продаде Бербатов


Н. Гавазов

Mirror: Сър Алекс е готов да продаде Бербатов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е готов да продаде Бербатов след безмилостното игнориране на българина от финала в Шампионската лига в събота вечер, съобщава The Mirror. От своя страна, Митко, който е голмайстор на Висшата лига на Англия е бил смаян от решението на шотландският специалист да не го включи в групата за най-големия мач от сезона.

След унижението, което претърпя от своя мениджър, Бербатов е твърдо решен да напусне „Олд Трафорд", а от своя страна Сър Алекс е готов да изслуша оферти за играча, за когото заплати 30,75 милиона, но който в момента струва около 10 милиона паунда.

Според изданието, шотландският специалист смята да използва Бербо като част от сделката по привличането на Лука Модрич от Тотнъм и по такъв начин да върне на „Уайт Харт Лейн" бившия български национал.

Бербо има още година до края на договора си, но след жестокостта, която прояви Сър Алекс към него в събота вечер, нападателят иска да сложи край на тригодишният си престой в Юнайтед. След като той не бе включен в групата за мача срещу Барселона - за сметка на Оуен, който изигра само четири мача през сезона, 30-годишният футболист е убеден, че неговия наставник вече не вярва в него. С Рууни и Чичарито като първи избор на шотландския специалист и завръщането на Уелбек от Съндърланд където игра под наем, Бербатов знае, че за него няма бъдеще на „Олд Трафорд".

Той бе толкова наранен от решението на Сър Алекс, че дори не изгледа мача с останалите си съотборници на определено за това място на „Уембли". Шотландският специалист пък направи смешното твърдение, че българина е гледал мача в съблекалнята, на което никой не му повярва.

Съотборникът на Бербатов - Луиш Нани, побърза да изрази съчувствието си към Митко.

"Това е много труден момент за Берба, но треньора взема решенията. Когато също не играх преди 18 месеца, аз бях в същата позиция, но моето положение беше по-различно, защото все още бях млад. Той вкара много голове и със сигурност ще поискат да остане тук и през следващия сезон", цитира Mirror думите на Нани.

 

  Сподели
148