Ливърпул унищожи Ман Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Ливърпул унищожи Ман Юнайтед (видео)

Ливърпул посрещна Манчестър Юнайтед в най-чаканата среща от двадесет и петия кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините изиграха една от най-силните си срещи в последните години и спечелиха с 7:0 след голове на сметката на Салах, Гакпо и Нунез, всеки по два, и късен гол на Фирмино.

До почивката двата тима стояха равностойно след агресивно начало на домакините и обрат в положенията след 20-ата минута. Де Хеа обаче се пропука в 43-ата минута когато грешка на Фред в защита позволи на Робертсън да изведе Гакпо под ъгъл и той да стреля далеч от вратаря за 1:0.

Веднага след почивката 2:0 направи Нунез, отново след няколко грешки в защита и центриране на Елиът за нападателя. В 50-ата минута 3:0 стана когато при бърза контра Салах намери Гакпо и от много труден ъгъл той копна над Де Хеа в гредата и мрежата.

Последва гол на Салах в 66-ата минута с мощен удар в горната греда и мрежата за 4:0. Юнайтед отговаряше с положения и се държеше наравно по точните удари, но това не водеше до голове. В 73-ата минута Рашфорд бе лишен от гола заради удар в гредата. 

В 75-ата минута 5:0 оформи отново Нунез, който с глава вкара центриране на Хендерсън. В 82-ата минута отново след лошо изчистване на Шоу в противник, топката отскочи в Салах на празна врата и той оформи унизително за съперника 6:0, а това не беше всичко. 

В 88-ата минута резервата Фирмино бе изведен от Салах в полето и застана отново на труден ъгъл и с гръб към вратаря, но реши да стреля по земя, и топката премина през краката на Де Хеа за 7:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1860