Арсенал обърна Борнемут с три за полувреме (видео)


И. Ангелов

Арсенал обърна Борнемут с три за полувреме (видео)

Арсенал посрещна Борнемут в срещата от двадесет и шестия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините губеха с два гола, но се върнаха във второто полувреме до пълен обрат с 3:2, с който "артилеристите" отново застават на 5 точки над Манчестър Сити и второто място.

Борнемут поведе след десетина секунди игра днес като шокира домакина си с бърз гол и отклонена топка от Билинг в мрежата - 1:0. Последва и голямо спасяване на Рамсдейл отново след опасност, създадена от Билинг и Соланке. В 23-ата минута Тросар бе сменен от Арсенал принудително, а на почивката и Томиясу даде мястото си на Бен Уайт.

В 57-ата минута Ротуел от статична топка намери главата на Сенеси за 2:0. В 62-ата минута Арсенал тръгна обратно в мача когато резервата Смит-Роу изпрати топка за Партей и 2:1.

В 70-ата минута две други резерви огранизираха 2:2 когато Нелсън намери на задна греда Уайт за воле в Нето, което той не успя да извади. До края Арсенал можеше да обърне няколко пъти, като гредата помогна при една ситуация, а Мартинели направи голям пропуск. 

При даденото 6 минути продължение Арсенал все пак стигна до обрата по драматичен начин, и въпреки че времето беше изтекло. В 97-ата минута Нелсън спечели мача за домакините когато изчистена топка след корнер попадна в него и с ляв крак той я прати далеч от Нето за 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
920