Уилкинс: Тъжно ми е за Анчелоти


Н. Гавазов

Уилкинс: Тъжно ми е за Анчелоти

Бившият асистент на Карло Анчелоти на „Стамфорд Бридж" Рой Уилкинс е убеден, че уволнението на италианския специалист от мениджърския пост в клуба е в резултат на лошото представяне на отбора в Шампионската лига, като същевременно определи решението на собственика Роман Абрамович като „малко трудно".

„Аз не съм изненадан, въпреки че съм малко разочарован за Карло. Собствениците на клубове постоянно искат да получат Светия Грал и в случая с Челси това е Шампионска лига. Този трофей липсва в техния списък. Имат златен дубъл, победа във Висшата лига и Купата на Англия, но Шампионската лига я няма. Докато Абрамович е начело на Челсо, той ще го иска това", заяви Уилкинс за BBC Sport.

„Карло два пъти стана шампион на Европа - като треньор и играч и който дойде на неговото място трябва да бъде наистина вълшебник, за да направи това от първия път. Що се отнася до Анчелоти, след като направи дубъл през първия си сезон и класира тима на второ място, неговото уволнение ми се вижда малко тежко. Той е добър специалист и си мисля, че за бъдещия прогрес на отбора беше длъжен да остане", допълва специалистът.

„Наистина ми е тъжно, че така постъпиха с него, но съм уверен, че бързо ще си намери друга работа. Имам среща следващата седмица с него и ще разбера какво мисли да прави. Зная, че му харесва Англия и през цялото време във възторг, че работи в Челси. Зная и как се отнасяха играчите към него - боготворяха го и сега всички с разочаровани. Но съм убеден също, че те ще работят както трябва и със следващия човек, който ще дойде на мястото на Карло", каза бившия асистент на Анчелоти.

„Относно Хидинк, познаваме се много добре и знам, че няма да дойде в Лондон. Той е такъв човек, че ще си изпълни до край договора с националния отбор на Турция. Без някой да ми казва, аз знам, че то е правилния човек за Челси, но той наистина има поети ангажименти, които няма да остави. Не знам как стоят нещата с Реднап. Хари свърши отлична работа в Тотнъм и поради това смятам, че новият наставник на Челси ще бъде човек зад граница", завършва Уилкинс.

 

  Сподели
216